Equip de professionals altament qualificat i especialitzat en les diferents branques del dret

UN AMPLI EQUIP MULTIDISCIPLINARI

Mariano Zaforteza Fortuny

Dret civil i mercantil

Raimundo Zaforteza Fortuny

Dret civil i mercantil

José Zaforteza Fortuny

Dret penal

Mariano Zaforteza Fortuny

Dret civil i mercantil

Madrid

El 1981 va obtenir els títols de llicenciat en Dret i Premi Extraordinari de Fi de Carrera de la Universitat de Navarra. El 1982 va aprovar les oposicions a la carrera judicial i el 1987 va ascendir a la categoria de magistrat especialista en dret civil i penal, després de superar, amb el número 1, les proves selectives dutes a terme entre jutges.

Ha exercit la funció jurisdiccional a jutjats de primera instància i instrucció, així com a seccions civils de les audiències provincials de les Illes Balears i de Madrid. Ha estat professor associat de Dret Civil i de Dret Processal a la Universitat de les Illes Balears.

Des de 2008 exerceix com a advocat especialista en dret civil i mercantil.

És àrbitre de la Cort d’Arbitratge de Madrid.

Raimundo Zaforteza Fortuny

Dret civil i mercantil

Palma, Madrid

Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra el 1984.

Advocat exercent des de 1985 a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears.

Ha estat professor de Dret Contractual Bancari a l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears; membre del Consell d’Administració de diverses entitats mercantils dels àmbits turístic, de gestió de patrimonis i de mitjans de comunicació social, i és patró de diverses fundacions de caràcter assistencial i educatiu.

El 2012 el papa Benet XVI li va concedir la creu Pro Ecclesia et Pontifice.

José Zaforteza Fortuny

Dret penal

Palma, Madrid

Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra.

Membre de la carrera fiscal per oposició, és destinat al Tribunal Superior de Justícia de Galícia (destacament de Cambados-Vilagarcía de Arousa) i al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. El 2001 va sol·licitar l’excedència de la carrera fiscal per dedicar-se a l’exercici de l’advocacia, especialitzat en dret penal.

Juan R. Vivern

Dret civil

Eugenia Mir

Dret administratiu

Eugenia López-Polín

Dret civil i mercantil

Pedro Morell Pou

Dret civil i mercantil

Caterina Isern Bestard

Dret civil, mercantil i immobiliari

Ignacio Mora

Dret civil i mercantil

Miguel Arbona

Dret penal

Pedro Mir

Dret mercantil i fiscal

Neus Fontrodona

Dret administratiu

Juan Egea

Dret civil i mercantil

José Ramón Recalde

Dret civil i mercantil

Inés Gayá

Dret administratiu

Juan Llop

Dret Immobiliar i Mercantili

Javier Moya

Dret civil i penal

María Gracia Raya

Comptabilitat i dret fiscal

José Pérez

Dret administratiu, civil i mercantil

Marina Isern Bestard

Dret fiscal

Concepción Medina Corbera

Dret fiscal

Fernando Franco

Dret civil

Cristina Cáffaro

Dret de família

Raquel Arévalo

Dret de família

José Ignacio Zaforteza

Dret civil, mercantil i immobiliari

Juan R. Vivern

Dret civil

Palma

Llicenciat en Dret per la Universitat de les Illes Balears.

Advocat exercent des de 1991.

Patró de diverses fundacions de caràcter assistencial i educatiu.

Eugenia Mir

Dret administratiu

Palma

Llicenciada en Dret per la Universitat de Navarra el 1994, any en què es va incorporar a Zaforteza Abogados. Va ingressar a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears el 1995.

L’any 2000 va fer un postgrau d’Especialista en Dret Urbanístic i Ordenació del Territori de la Fundació Universitat i Empresa de la Universitat de les Illes Balears.

Ha estat professora de Dret Urbanístic de l’Escola de Pràctica Jurídica de les Illes Balears i de la Universitat de les Illes Balears.

Eugenia López-Polín

Dret civil i mercantil

Palma

Llicenciada en Dret per la Universitat de les Illes Balears el 1996. De setembre de 1996 a febrer de 2002 va estudiar oposicions al títol de notari a la Fundación Matritense del Notariado.

El maig de 2002 es va incorporar a Zaforteza Abogados, on es dedica des de l’inici al dret civil (inclòs el dret de família) i al dret mercantil, especialment al dret de societats.

És secretària no consellera del Consell d’Administració de diverses societats mercantils.

Pedro Morell Pou

Dret civil i mercantil

Palma

Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra el 1994.

Màster en Tributació pel Centro de Estudios Garrigues el 1995.

Màster en Administració Concursal per la Universitat Antonio Nebrija el 2011.

Exerceix l’advocacia des de 1996.

Caterina Isern Bestard

Dret civil, mercantil i immobiliari

Palma

Llicenciada en Dret, especialitat Empresa, a la Universitat de les Illes Balears (1999-2003), amb el darrer any cursat a la Universitat de València. Convocada per al Premi Extraordinari de Carrera de 2005.

En acabar la llicenciatura va fer pràctiques a diversos despatxos d’advocats d’Edimburg (Escòcia), on va viure un parell d’anys.

Treballa a Zaforteza Abogados des de setembre de 2006.

Idiomes: espanyol, català i anglès.

Ignacio Mora

Dret civil i mercantil

Madrid

Llicenciat en Dret per la Universitat de Granada i màster en Advocacia per l’Institut Superior de Dret i Economia (ISDE)/Les Heures, Universitat de Barcelona.

Advocat col·legiat exercent de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Granada des de l’any 2002 i de Madrid des de l’any 2006. Ha prestat els seus serveis a l’assessoria jurídica d’URBASER SA (Grup ACS) i de REPSOL SA.

Especialista en dret processal, dret d’assegurances (responsabilitat civil professional d’enginyeria, arquitectura i medicosanitària), dret bancari (contractes bancaris i clàusules abusives) i dret de la construcció.

Ha col·laborat en el màster en Dret de l’Energia, de l’Institut Superior de l’Energia, en col·laboració amb Cremades & Calvo Sotelo; cursos de formació a les unitats de negoci de Repsol SA.

Miguel Arbona

Dret penal

Palma, Madrid

Llicenciat en Dret per la Universitat de les Illes Balears el 1988.

Va ingressar a la carrera judicial per oposició l’any 1991 i va anar destinat a jutjats de primera instància i instrucció de Catalunya i de Balears. Ha estat membre de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

El 1998 va ascendir a la categoria de magistrat. Des d’aleshores la seva activitat judicial s’ha circumscrit a l’àmbit penal. Durant tres anys va ocupar un jutjat especialitzat en l’execució de sentències penals. L’any 2007 va passar a les seccions penals de l’Audiència Provincial de Palma.

En paral·lel ha estat professor associat de la Universitat de les Illes Balears a l’Àrea de Dret Mercantil entre els anys 2002 i 2007.

El 2011 va sol·licitar l’excedència a la carrera judicial per incorporar-se a Zaforteza Abogados.

Pedro Mir

Dret mercantil i fiscal

Palma

Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid. Titulat mercantil: diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de les Illes Balears.

Auditor de comptes.

Màster en Operacions i Serveis Financers per l’Institut d’Estudis Financers de Madrid.

Màster en Assessoria Fiscal i Tributació pel Centre d’Estudis Financers.

Neus Fontrodona

Dret administratiu

Palma

“Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Postgrau en Pràctica Jurídica per l’ICAB. Màster en Dret Immobiliari i Urbanístic i Dret de l’Edificació i de la Construcció per la Universitat Pompeu Fabra-IDEC. Col·legiada a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears des de l’any 2002.

Va iniciar la seva carrera professional com a assessora jurídica en matèria de contractació pública a l’Oficina de Concursos del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

A finals de l’any 2003 es va incorporar al Departament de Dret Administratiu i Urbanístic del despatx Gil Vernet, Martí, Orpinell i Solé Advocats Associats, de Barcelona.

Des de l’any 2012 forma part de l’equip jurídic de Zaforteza Abogados, on assessora particulars, empreses, juntes de compensació, arquitectes i administracions públiques en matèria de planejament urbanístic, gestió urbanística i intervenció en l’edificació i ús del sòl. La seva activitat també s’estén a la resta de branques del dret administratiu, especialment contractació pública, expropiació forçosa, responsabilitat patrimonial i dret sancionador.”

Juan Egea

Dret civil i mercantil

Madrid

Llicenciat en Dret (beca Erasmus a Pau, França).

Diplomat en Empresarials per la Universitat de Saragossa.

Màster en Assessoria Jurídica d’Empreses per l’Institut d’Empresa.

Especialista en dret mercantil i societari, operacions d’energies renovables, project finance, subministrament, obra i muntatge, subcontractació, contractes EPC, O&M.

Ha format part d’empreses ISOFOTÓN com a director d’Assessoria Jurídica a Màlaga i, amb anterioritat, havia estat associat de l’Àrea Mercantil d’ERNST & YOUNG Advocats.

José Ramón Recalde

Dret civil i mercantil

Madrid

“Advocat col·legiat exercent de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid des de l’any 2006.

Entre els anys 1988 i 2000 va ocupar diversos càrrecs directius a les companyies asseguradores Grup MutuAvenir, Agrupació Mútua i British Life. Entre 2000 i 2013 va ser director general i conseller delegat de les companyies asseguradores del GRUP AMIC (mutualitat d’enginyers) i administrador a les societats filials del grup. Durant aquesta etapa també va ser vocal de la Junta Directiva de la Confederació Nacional d’Entitats de Previsió Social (CNEPS) i va formar part, com a soci de número, de l’Institut de Consellers-Administradors (IC-A).

El 2013 es va incorporar a Zaforteza Abogados Madrid per exercir com a advocat especialista en dret processal. Hi ha adquirit una àmplia experiència, sobretot en litigis sobre les matèries següents: dret d’assegurances (responsabilitat civil professional d’enginyeria, arquitectura i medicosanitària, així com responsabilitat civil general i, per lesions a accidents de trànsit), dret bancari (contractes bancaris i clàusules abusives), dret de la construcció (Llei d’ordenació de l’edificació), dret immobiliari (lloguers urbans, propietat horitzontal i transaccions immobiliàries) i dret de família i de successions (divorcis i herències).”

Inés Gayá

Dret administratiu

Palma

Llicenciada en Dret per la Universidad Católica de Santa Fe, Argentina (2000).

Màster en Business Administration, impartit per la Universidad Pontificia de Madrid, ICADE (2001-2002).

Homologació del títol de llicenciada en Dret argentí pel títol de llicenciada en Dret espanyol a la Universitat de les Illes Balears (2004).

Des de l’any 2004 exerceix la professió d’advocada en qualitat d’especialista en dret administratiu.

S’incorpora a la firma Zaforteza Abogados, a Palma, l’any 2014.

Juan Llop

Dret Immobiliar i Mercantili

Palma

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona.

Màster en Assessoria Jurídica d’Empreses per l’Institut d’Empresa (IE).

Va ingressar a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid l’any 2010.

Abans d’incorporar-se a Zaforteza Abogados va treballar diversos anys als despatxos de les oficines de Madrid de Cuatrecasas i de KPMG Abogados. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit del dret mercantil, concretament en els departaments de Fusions i Adquisicions (M&A) i Financer.

Javier Moya

Dret civil i penal

Madrid

Programa de Dret, Desenvolupament i Diplomàcia (Universitat de Georgetown, Washington DC, EUA), el 2009.

L’any 2011 es va llicenciar en Dret i es va diplomar en Estudis Empresarials per la Universidad Pontificia Comillas de Madrid (ICADE). Opositor a la carrera judicial i fiscal del 2011 al 2013. Diplomat per l’Escola de Pràctica Jurídica de la Universitat Complutense de Madrid el 2014. Diplomat en el curs d’Alta Especialització en Dret Penal Econòmic (2019-2020) impartit per la Universitat Complutense de Madrid i Oliva-Ayala Abogados.

Es va unir a Zaforteza Abogados l’any 2014. La seva activitat professional se centra en l’àmbit del dret processal civil i penal, incloent, en el primer cas, la formulació dels recursos extraordinaris per infracció i de cassació davant de la Sala Primera del Tribunal Suprem.

Idiomes: espanyol i anglès.

María Gracia Raya

Comptabilitat i dret fiscal

Palma

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per UDIMA.

Pràctiques al Departament d’Administració d’hotels.

Es va incorporar a Zaforteza Abogados l’octubre de 2014 per dur a terme tasques de comptabilitat, impost sobre societats i IVA per a diverses companyies.

José Pérez

Dret administratiu, civil i mercantil

Madrid

Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i advocat en exercici des de l’any 1996.

Màster en Dret Tributari pel Centre d’Estudis Financers, i en Negoci i Dret de les Telecomunicacions, Audiovisual i Internet per l’Institut d’Estudis Borsaris.

Ha estat lletrat dels serveis jurídics de Telefónica de 1996 a 2018, i gerent de l’assessoria jurídica contenciosa, civil i penal de Telefónica España de 2007 a 2018.

Advocat de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid, especialista en dret processal civil, mercantil i administratiu.

Marina Isern Bestard

Dret fiscal

Palma

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses, especialitat en fiscalitat, per la Universidad Autónoma de Madrid (2010).

Màster de Fiscalitat a la Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra (2012).

Abans de la seva incorporació a Zaforteza Abogados va estar cinc anys a la seu de Barcelona de la firma internacional Crowe Horwath i, posteriorment, tres anys a la firma alemanya European Accounting a Palma.

Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de la fiscalitat general (societats, IVA i persona física), amb especialitat en planificació i assessorament fiscal per a grans patrimonis i no residents.

Idiomes: espanyol, català i anglès.

Concepción Medina Corbera

Dret fiscal

Palma

Llicenciada amb màster en Dret per Esade el 2009.

Va ingressar a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona el 2009 i el 2020 va canviar la col·legiació a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears.

Va fer el Pla de desenvolupament directiu a Esade Business & Law School el 2016, així com el curs Fonaments de Direcció de Recursos Humans, Gestió de Recursos Humans i Administració de Personal de 2016 a 2017.

Abans de la seva incorporació a Zaforteza Abogados va treballar 9 anys a l’oficina de Barcelona de PwC. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit del dret tributari, concretament en els departaments de Grans Patrimonis i Empresa Familiar i en el de Global Mobility (mobilitat internacional de persones).

Idiomes: espanyol, català i anglès.

Fernando Franco

Dret civil

Madrid

Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra.

Doctor en Dret per la Universitat de Vigo, amb la qualificació d’excel·lent cum laude, per unanimitat.

Premi Extraordinari de doctorat, en la titulació de Dret, concedit pel Consell de Govern de la Universitat de Vigo.

Funcionari del Cos Superior d’Administració de la Xunta de Galicia (grup A), en situació d’excedència voluntària.

Professor titular de Dret Civil de la Universitat de Vigo.

Estada a l’Institute of Global Law (Faculty of Laws, University College London) de Londres (UK) per fer un estudi comparatiu dels drets de danys anglès i espanyol.

Cristina Cáffaro

Dret de família

Palma

Llicenciada en Dret l’any 2005 per la Universitat de Barcelona. Màster en Advocacia a l’Institut Superior de Dret i Economia (any 2005-2006).

Col·legiada exercent des de l’any 2006, va iniciar la carrera professional a Tamborero Abogados, despatx de Barcelona especialitzat exclusivament en dret de família. L’any 2012 es va traslladar a Palma, on la seva pràctica habitual han estat els litigis davant dels tribunals en qualsevol àmbit del dret de família.

Membre de l’Associació Espanyola d’Advocats de Família.

Raquel Arévalo

Dret de família

Palma

“Llicenciada en Dret amb postgrau en Litigis Civils per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Col·legiada a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de les Illes Balears des de l’any 2008, va començar a exercir com a advocada generalista i poc després es va especialitzar en dret de família, àmbit jurídic en què ha descobert la importància de la negociació i la mediació per tal de resoldre de manera consensual molts dels conflictes familiars, especialment quan hi ha fills menors.

Especialista universitària en Mediació de Conflictes Familiars, amb el títol de postgrau de la Universitat de les Illes Balears de l’any 2013, està inscrita en el Registre de Mediadors Familiars del Servei de Mediació Familiar i a l’Institut de Mediació de les Illes Balears.”

José Ignacio Zaforteza

Dret civil, mercantil i immobiliari

Palma

Graduat en Dret per la Universitat de Navarra.

Doble màster d’Accés a l’Advocacia i Assessoria Jurídica d’Empreses per l’Institut d’Empresa (IE).

Va ingressar a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid l’any 2019.

Abans d’incorporar-se a Zaforteza Abogados va treballar als equips de Litigació Civil i Mercantil de les oficines a Madrid de PwC i de Pérez-Llorca.